WA verzekering

Een WA verzekering vergoedt schade die u toebrengt aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt dus niet vergoed. Wanneer uw auto niet veel meer waard is / oud (ouder dan 10 jaar) is, en er schade aan plaatsvindt kan het in veel gevallen voordeliger zijn een andere auto te kopen. In dit geval is een WA verzekering voor u geschikt.

Overige dekkingen

Naast de WA, WA beperkt casco en WA volledig casco verzekering kunt u bij Zo-verzekerd nog kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen:

– Inzittendenverzekering
– Rechtsbijstandverzekering

Ongevallen verzekering voor inzittenden

Een ongevallenverzekering voor inzittenden vergoedt voor de passagiers en bestuurder van het betreffende motorrijtuig een eenmalig bedrag bij het overlijden (meestal rubriek A genoemd voor bijv. € 5.000,- ) of het oplopen van blijvende invaliditeit (meestal rubriek B genoemd voor bijv. € 25.000,-) veroorzaakt door een ongeval.  Hierbij zal het verzekerde bedrag bij overlijden een vast bedrag zijn. Bij opgelopen blijvende invaliditeit is het een, conform de polisvoorwaarden vastgesteld, percentage van het verzekerde bedrag afhankelijk van het type letsel.

Inzittendenverzekering

Een inzittendenverzekering dekt letselschade die u kunt oplopen na een ongeluk. U denkt er uiteraard liever niet aan, maar stel dat u door een auto ongeluk minder kunt werken, dan wordt uw inkomen aangevuld door de dekking van de inzittendenverzekering. Wanneer u (en uw gezinsleden) met iemand anders meerijden, dan bent u ook verzekerd met uw inzittendenverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering helpt u bij het verhalen van schade aan uw auto, ook als de oorzaak niet te maken heeft gehad met het verkeer (bijvoorbeeld schade na een storm of hagel). Het kan behoorlijk wat administratief werk voor u betekenen om deze schade te verhalen. In deze gevallen is de rechtsbijstandverzekering een goede aanvullende verzekering. Ook wanneer u een meningsverschil heeft met de tegenpartij, of bij het verhalen van letselschade is de rechtsbijstandverzekering handig.

Aanvraagformulier:

Gegevens van het te verzekeren voertuig:
Kenteken
Meldcode (indien bekend)
Gegevens verzekeringsnemer:
Is verzekeringnemer de hoofdbestuurder?
Type aanvrager
Voornaam:
Achternaam:
Straat + huisnummer:
Postcode:
Woonplaats
(Mobiel) telefoonnummer:
Geboortedatum:
Aanvullende informatie: